NLdoet – kunst met en door statushouders

Jaarlijks organiseert Contactraad Cultuur Goirle een Amateurkunsttentoonstelling samen met de commissie Kunst & Cultuur van de gemeente op het einde van de maand mei. Dankzij een bijdrage van het Oranjefonds in het kader van NL Doet kunnen statushouders kennismaken én meedoen met de kunstcultuur in Goirle.

Wij denken dat er onder deze nieuwe inwoners mensen zijn die in hun land van herkomst schilderden, boetseerden of andere creatieve uitingen hadden. We willen graag ruimte geven aan deze talenten en de mogelijkheid bieden om ze verder te ontwikkelen.  Atelier ’78 is enthousiast en biedt mogelijkheden voor gratis workshops. Ook bij Fotogroep Goirle kan men aan de slag. Het idee is dat statushouders mogen werken in de ateliers van de vereniging, scholing krijgen als dat nodig is, en een kunstwerk maken. Samen met andere (amateur)kunstenaars  dat kan worden gepresenteerd op de Amateurkunsttentoonstelling in mei 2018.

Op vrijdag 9 maart was de eerste kennismaking van de statushouders met Atelier ’78,  Fotogroep Goirle en de Bibliotheek (dichter). Wij wensen hen veel succes!

** Het Oranjefonds laat met NL Doet zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving **