Gôols Goud

De gemeente Goirle telt veel inwoners die een bijdrage leveren aan de lokale amateurkunst en cultuur op het gebied van zang, muziek, theater, erfgoed en vele creatieve kunstuitingen en hobby’s.

Het begrip Gôols Goud is voor het eerst in 2012 gebruikt door de Contactraad Cultuur Goirle om het geheel van alle amateur verenigingen en stichtingen weer te geven die actief zijn in het kunst- en cultuurdomein in Goirle en Riel. In 2014 is tijdens een overleg met CC Jan van Besouw, Factorium, commissie Kunst en Cultuur van de gemeente en Contactraad Cultuur Goirle het idee ontstaan om het begrip Gôols Goud als een beeldmerk uit te dragen.

Gôols Goud is hét platform voor amateurkunst in de gemeente Goirle. Het is een bindmiddel vanuit de Contactraad Cultuur Goirle en mag door iedere amateurkunstenaar in Goirle en Riel gebruikt worden.

Gôols Goud in Beweging
Jaarlijks biedt Contactraad Cultuur Goirle samen met CC Jan van Besouw, Bibliotheek, Factorium en Mainframe een open podium aan dé amateurkunstkunst in Goirle. Met optredens, presentaties en workshops!

In 2018 kunnen alle Goirlenaren op zondag 16 september van 13.00-17.00 uur zien wat er allemaal aan cultuur te halen valt. Samen met een groot deel van onze leden is er een gevarieerd programma voor jeugd en volwassenen. Van workshops in Mainframe tot een Koren-Mix in de Kapel voor de Gôolse nachtegalen.

Toegang is gratis. Klik hier voor het programma.