De Goirlese kerststal staat er weer, met dank aan de Ballefrutters

Op zaterdagochtend 15 december togen vrijwilligers van stichting Karnaval Ballefruttersgat aan het werk om de stal op te bouwen. Dit keer weer gewoon op het Kloosterplein. Binnen twee uur was de klus geklaard. En nu is ook de beeldengroep geplaatst. Het ziet er prachtig uit!

Opbouw door de Ballefrutters

Theo Tak, voorzitter van de Contactraad Cultuur Goirle, is heel blij. Voor de opbouw is mankracht nodig. Daarvoor plaatste hij een oproep in het Goirles Belang en hij zette zijn netwerk in. Het leek niet te gaan lukken. Maar dan… één telefoontje van burgemeester Mark van Stappershoef met de stichting Karnaval Ballefruttersgat en het was geregeld.

De beeldengroep, gemaakt door Jeanne van Midde

Over de Kerststal : De kerststal is op verzoek en met geld van de Contactraad Cultuur Goirle gebouwd door de Hobbysoos. De beelden zijn gemaakt door Jeanne van Midde. De bouwers hebben jarenlang de stal zelf mee gezet. Nu de vrijwilligers van de Hobbysoos toch veelal de zeventig zijn gepasseerd, hebben ze vorig jaar gevraagd iemand anders te zoeken.
En volgend jaar…De Ballefrutters hebben aangeboden om de plaatsing vanaf nu elk jaar voor hun rekening te nemen. Chris Arts zei dat ze niet elk jaar opnieuw gedoe willen of de plaatsing wel of niet doorgaat. Grote dank aan stichting Karnaval Ballefruttersgat!!!