Achtergrondinformatie

gools goudHet begrip Gôols Goud is voor het eerst in 2012 in een Bestuursdocument van de Contactraad Cultuur Goirle verschenen om het collectief van alle amateur verenigingen en stichtingen weer te geven die actief zijn in het kunst- en cultuur domein in de Gemeente Goirle en Riel.
Om te illustreren hoe rijk de gemeente is aan inwoners die een bijdrage leveren aan de lokale amateur kunst en cultuur is Gôols Goud intussen een zeer passend en compact begrip gebleken.
In 2014 is tijdens een overleg met het Cultuurhuis Jan van Besouw, Factorium, Commissie Kunst en Cultuur van de gemeente en Contactraad Cultuur Goirle het idee ontstaan om het begrip Gôols Goud uit te gaan dragen als een beeldmerk om daarmee de communicatie rond evenementen door lokale gezelschappen, musici of kunstenaars verder te ondersteunen.

Het logo is voor het eerst gebruikt en gepubliceerd in de theatergids (seizoen 2014/2015) van CC Jan van Besouw.
Het logo en begrip Gôols Goud kan worden gebruikt voor kunst- en cultuur evenementen in de gemeente Goirle en Riel door het Cultuurhuis CC Jan van Besouw , verenigingen en stichtingen voor zover deze activiteiten passen binnen de uitgangspunten, missie en visie van de Contactraad Cultuur Goirle.